Omega 3 maščobne kisline in njihove največje prednosti

O omega 3 maščobnih kislinah je bilo že veliko napisanega. Najpomembneje pa je, da so vam jasne njihove poglavitne koristi za vaše telo oziroma zdravje. Raziskave so pokazale, da tovrstna živila zelo dobro kljubujejo tudi depresiji ter tesnobi. Za slednji težavi pa vsi prav dobro vemo, da veljata za bolezen sodobnega časa, ki se lahko pojavi pri komur koli in kadar koli.

Znano je, da omega 3 učinkovito pomaga pri lajšanju simptomov pri osebah, ki se borijo z depresijo. V boju proti duševnim motnjam oziroma težavam se priporoča povečanje vnosa kislin EPA. Ena od študij je dokazala celo to, da je EPA povsem enako učinkovita kot antidepresiv.

Za izboljšanje vida ter dobro zdravje oči

Na sploh pa so omega 3 poznane tudi kot odlično sredstvo za izboljševanje vida in zdravja oči. DHA kislina je ključni sestavni del očesne mrežnice. Njeno pomanjkanje pa se na primer pokaže tudi z oslabljenim vidom. Če boste omega 3 redno uživali, je vaše tveganje za propadanje očesne mišice precej manjše.

Jemanje omega-3 maščobnih kislin pa se odlično obnese tudi v času nosečnosti. Niso koristne le za mater, temveč tudi za otroka oziroma še zlasti zanj. Sicer pa je to eno od redkih dopolnil, ki ga strokovnjaki v času nosečnosti močno priporočajo.

Za preprečevanje bolezni srca in ožilja

Dejstvo je, da omega 3 učinkovito znižujejo krvni tlak, znižujejo trigliceride, zvišujejo pa raven dobrega HDL holesterola. Preprečujejo nastanek krvnih strdkov. Arterije namreč ohranjajo elastične in čvrste. Preprečujejo poapnitev arterij. Vse omenjeno pa seveda zelo zmanjšuje tveganje za nastanek bolezni, ki so povezane s srcem.

Ne nazadnje naj omenimo še, da so omega 3 zelo koristne tudi pri pomoči ob vnetju in avtoimunskim boleznim. Večji vnos pomaga zmanjšati samo vnetje. Temu pa je tako, ker omega 3 zmanjšujejo proizvodnjo molekul ter snovi, ki so povezane s tovrstnimi težavami.