Čudoviti triki za dom in vrt

Čeprav imate doma v svojih notranjih in zunanjih prostorih vse pod kontrolo, se neredko pripeti, da nastopijo kakšne povsem nepričakovane težave. Rešitev vam je lahko v resnici pri roki, a zanjo žal ne veste. Obstajajo namreč številni učinkoviti in skorajda povsem brezplačni triki za dom in vrt, ki so vam na voljo tudi na spletu.

Če se vam bo morda kdaj zamašil kuhinjski ali kateri drug odtok, veste, kako ga najhitreje pa tudi najučinkoviteje odmašiti? S pomočjo trikov za dom in vrt boste ugotovili, da za to ne potrebujete nobenih sila dragih pa tudi ne preveč učinkovitih in zdravju škodljivih sredstev. Za učinkovito odmaševanje sta zadosti le vrela voda in nekaj soda bikarbone.

Trik za temeljitejše čiščenje straniščne školjke

Kateri prostor vašega doma je za čiščenje še posebej zahteven. Med prvima dvema sta zagotovo kuhinjski in kopalniški prostor; o tem ni dvoma. V kopalnici je za čiščenje nekoliko bolj zahtevna straniščna školjka. Čeprav na videz deluje povsem čista, se na njej skriva še veliko manj vidnih ali povsem nevidnih škodljivih organizmov.

Obstaja čudovit trik za dom in vrt, ki je povezan prav s čiščenjem tovrstne kopalniške opreme. Pri določenih straniščnih školjkah je namreč moč na sila preprost in hiter način odstraniti pokrov, in sicer tako, da lahko še učinkoviteje očistimo rob stranišča. Na voljo sta dva gumba na desni ter na levi strani pokrova. Treba ju je le narahlo pritisniti. Pokrov se tako zlahka odstrani.

Takšen nasvet za dom in vrt si lahko še natančneje ogledate na spletu; tudi v obliki videoposnetka.

Pol minute za povsem čisto steklo

Tudi čiščenje stekla je lahko svojevrstna težava. Steklenih površin, ki jih je v vašem domu kar nekaj, nikakor ne zmorete očistiti tako, kot bi si najbolje želeli. Tudi za tovrstno opravilo obstaja čudovit trik, ki ga najdete pod kategorijo nasvetov za dom in vrt. Ko se boste soočili z njim, boste lahko ugotovili, da steklo lahko postane povsem čisto le v 30 sekundah.